Основен ремонт на къща

Ремонт на къща

Много са строително-ремонтните работи, които могат да бъдат извършени в една къща. Задължително при основен ремонт е да се започне от ПОКРИВА. В някои случаи е необходимо само да си почисти покрива от прах и кал и да се пренаредят керемидите. Когато състоянието на покрива е наистина лошо, необходимо е да се демонтира старата покривна конструкция, да се достави и монтира нова, да се направи хидроизолация и да се поставят керемиди. Има още съпътстващи СРР, например измазване на комина, доставка и монтаж на снегозадържащи скоби, олуци и водосточни тръби и др.
Не жалете пари за покрива! От него зависи устойчивостта на сградата!

Да преминем нататък. Ако са необходими операции къртене и разбиване, те трябва да се изпълнят в началото на строително-ремонтните работи.

Важна част от стрително-ремонтните работи са инсталациите – ВиК, електроинсталацията, изграждане на парно, ако се предвижда такова. Сега е момента да се изкопаят канали за полагане на тръбите за водата и парното, а също и кабелните канали за ел инсталацията.

Другите вътрешни СРР са идентични като при ремонт на апартамент например.

Изработка, доставка и монтаж на PVC и алуминиева дограма. Можем да ви предложим оферта за българска PVC дограма KMG и немска PVC дограма Thyssen. След смяната на дограмата, около новата дограма трябва да бъде измазано, наричаме го обръщане на новата дограма.

На подовете трябва да се направи замазка, а след това да се монтират настилките. Дали това ще са плочи, паркет, ламинат зависи от помещението и съответно от вашия избор.

За стените е ясно – гипсова шпакловка или гипсокартон, фина шпакловка. Финишното покритие може да е латекс, тапети, декоративна мазилка.

Таваните може да бъдат с прави геометрични или нестандартни форми от гипсокартон. Някои клиенти предпочитат семплите изчистени тавани в бяло с красив полилей.

В баните, по ваш избор може да се монтира душ кабина, душ панел, а защо не вана при наличие на достатъчно място? Необходими са смесителна батерия, моноблок, шкаф-мивка с или без осветление. Големите магазини за санитарен фаянс изготвят 3D проект на вашата баня, съобразен с конкретните размери и цветови предпочитания. Разнообразието от санитарен фаянс е голямо.

Не забравяйте докато се прави ремонта да поръчате мебелите, ако ще се сменят с нови. Обикновено доставката им отнема 30-40 дни, ако не са налични на склад.

За стълбището и терасите можем да предложим красиви парапети, а за настилка – гранитогрес. Цокълът може да бъде фабричен или рязан от нас. Ако в къщата е изградено парно, хубаво е да се монтират радиатори не само в стаите, но и на стълбищните площадки.

Нека преминем към ВЪНШНИТЕ СТРОИТЕЛНО-РЕМОНТНИ РАБОТИ. Покривът е нов, дограмата сменена, парното изградено, остава да направим и външна топлоизолация, за да затворим сградата от външните влияния на околната среда. След полагане на топлоизолацията трябва да се направи мазилката, обикновено минерална. Цветът отново е по ваш избор, разбира се трябва цветът на цокъла да се съобрази с този на мазилката.

За дворното място можем да предложим озеленяване. Ако имате достатъчно пространство, можем да изградим барбекю – перфектното място, където да се събере цялото семейство в летните вечери.

Можем да ви дадем и други идеи , но е необходимо да се види лично на обекта и на място да обсъдим външните и вътрешните СРР. Затова не губете време, наберете 0886 886 415, 0889 416 237 или изпратете запитване на имейл office@bremont17.com , за да уговорим оглед. А след него ще получите най-атрактивната оферта в съотношение цена-качество, гарантираме ви!